Van Marle Financieel Advies-Hypotheekadvies financiering vastgoed en vermogensadvies

Vermogensadvies

Uw vermogen beschermen en ook nog verder uitbouwen. Daar draait het om. Met uw vermogen bent u op zoek naar het hoogste rendement met een ingecalculeerd risico. Wij weten waar de beleggingskansen liggen en wat de bedreigingen zijn. Hierbij spelen uw eigen woning en uw inkomen een belangrijke rol.

Hoe bereikt u de beste mix tussen rendement en risico?

Een beleggingsportefeuille moet in balans zijn. Door het nemen van grote risico’s maakt u een grote kans op een hoog rendement. De pieken worden hoger, maar de kans op een negatief rendement wordt ook groter. Met de juiste beleggingsfondsen kunt u uw vermogen laten groeien.

Hoe is uw vermogen samen gesteld?

Onder vermogen wordt meer verstaan dan alleen het beschikbare beleggingskapitaal of spaarkapitaal. Bij een goede financiële planning wordt er verder gekeken. Ook onroerend goed, waardevolle bezittingen en het inkomen zijn bepalend. Bij het inkomen moet ook nog rekening worden gehouden met plannen in de toekomst. Wilt u een jaar een sabbatical leave? Daar moet in de financiële planning rekening mee gehouden worden. Ook veranderingen in uw persoonlijke situatie kunnen een rol spelen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het verkopen van uw onderneming, het kopen van een tweede huis en een echtscheiding.

Op weg naar uw doelvermogen

Vermogen moet groeien naar een bepaald doelvermogen. Het kan zijn voor het investeren in vastgoed, maar ook voor een goed pensioen heeft u kapitaal nodig. Om uw doelvermogen te bereiken gaan wij niet alleen uit van uw huidige vermogen. Wij betrekken ook uw inkomen en vastgoed bij het advies. Alle mogelijke vermogensbestanddelen moeten betrokken worden bij een goed vermogensadvies. Wat de beste beleggingsmix is, blijft ook afhankelijk van uw beleggingshorizon en uw inkomen van nu en in de toekomst.

Wat maakt een advies een goed vermogensadvies?

In het vermogensadvies speelt de eigen woning een prominente rol. Ook logisch, want de hypotheek bepaalt voor een periode tot wel 30 jaar een groot deel van uw vaste lasten. Daarom combineren wij hypotheekadvies ook graag met vermogensadvies. Door alles van uw lopende hypotheek te weten, kunnen wij ook beter inschatten waar de kansen en de bedreigingen liggen. Vermogensplanning heeft namelijk ook te maken met het overzien van de vaste lasten over tientallen jaren.

Lage kosten geven een hoger rendement

U kunt tegen lage kosten bij ons een rekening openen. Met deze rekening kunt u beleggen via beleggingsfondsen waarbij u zelf kiest in welke fondsen u in wilt investeren. In vergelijking met vermogensbeheerders houdt u de kosten laag. Door lagere kosten maakt u eenvoudiger een goed rendement op uw vermogen. Wij kunnen het ook beter dan de meeste vermogensbeheerders. Vaak vergeten ze om alle vermogensbestanddelen bij een advies te betrekken. Alleen uitgaan van uw huidige vermogen slaat de plank mis.

Graag maken wij kennis met u. Voordat wij u een passend vermogensadvies kunnen geven, is het belangrijk om persoonlijk kennis met u te maken. Wij gaan samen de doelstellingen bespreken en gezamenlijk stippelen wij een plan uit waarbij uw doelstellingen centraal staan.

Persoonlijk contact?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Als ondernemer kende ik in 2015 een minder goed jaar. Positief gedraaid maar minder goed dan 2014 en 2016. Dankzij de expertise van Van Marle heb ik toch een goede hypotheek kunnen afsluiten tegen een lage rente en zo het huis kunnen kopen dat ik wilde.

Jelle Drijver

Ondernemer, MegaExposure